Jeugdpsycholoog bij trauma’s

Ben je op zoek naar een jeugdpsycholoog die ervaring heeft met de behandeling bij trauma’s? Dan is PPZ Kind & Jeugd uit Zevenaar de specialist die jij zoekt. Wij hebben de juiste expertise en ervaring om jongeren te helpen bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen. Ook de ouders worden bij onze behandelingen betrokken.

| Waarom een jeugdpsycholoog inschakelen bij trauma’s?

Veel jongeren maken op een bepaald moment een of meer ingrijpende gebeurtenissen mee. Vaak lukt het om deze gebeurtenissen zelf te verwerken met de hulp van de omgeving, maar soms lukt dit niet en ontstaan er hierdoor psychische en/of somatische klachten. In dat geval spreken we van trauma’s en is het aangewezen om een jeugdpsycholoog in te schakelen. Indien die klachten niet behandeld worden, kan dit de ontwikkeling van je kind immers grondig verstoren en een blijvende impact hebben. Onze jeugdpsycholoog nabij Arnhem is hiervoor de geschikte persoon. Een behandeling die onze jeugdpsycholoog geregeld toepast bij trauma’s is EMDR-therapie. Hierbij wordt de herinnering aan het trauma geneutraliseerd met behulp van snelle oogbewegingen. Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar het is bijzonder doeltreffend! Overigens behandelen wij niet alleen jongeren, ook kinderen met trauma’s kunnen bij ons terecht.

Voor al uw vragen kunt u ons bereiken door op de onderstaande knop te klikken.

| Vertrouw op onze hulp

Als ervaren psychologen stemmen wij onze behandelingen niet alleen af op de jongere zelf, maar proberen wij ook de ouders of opvoeders hierbij te betrekken. De steun van de opvoeders is immers essentieel voor de jongere om het trauma te kunnen verwerken. Maak een afspraak met onze jeugdpsycholoog gespecialiseerd in trauma’s via info@ppzevenaar.nl. Op weekdagen kan je ook bellen naar 06 – 86 62 72 75 (Jeske) of 06 – 30 14 96 43 (Tanja).

Psychologie en Psychotherapie Zevenaar