EMDR-therapie in regio Arnhem

Ben je op zoek naar een therapeut die EMDR-therapie aanbiedt voor kinderen en jongeren in regio Arnhem? Dan is PPZ Kind & Jeugd in Zevenaar de specialist die jij zoekt. Wij hebben de nodige opleidingen gevolgd en zijn dus bekwaam om EMDR-therapie aan te bieden. Wij hebben vele kinderen en jongeren geholpen met deze revolutionaire techniek.

| De werking van EMDR-therapie

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit is een revolutionaire methode die bijzonder effectief is gebleken bij allerhande psychische klachten. De patiënt wordt gevraagd om een pijnlijke herinnering voor ogen te houden. Vervolgens gaat de therapeut zijn vingers snel horizontaal heen-en-weer bewegen en moet de patiënt deze met zijn ogen volgen. Deze snelle oogbewegingen helpen namelijk om pijnlijke gebeurtenissen te verwerken en een plaats te geven. Op deze wijze wordt de herinnering geneutraliseerd en ervaart de patiënt geen spanning meer hierbij. Het klinkt misschien vreemd dat zo’n simpele behandeling zo’n groot effect kan hebben, maar EMDR-therapie heeft al meermaals zijn nut bewezen. Daarom biedt onze kinderpsycholoog nabij Arnhem deze behandeling ook aan.

| Voor wie is EMDR nuttig?

EMDR-therapie is met name nuttig indien je kind of jongere kampt met klachten die niet met gesprekstherapie alleen opgelost kunnen worden. Het meest bekende voorbeeld hiervan zijn traumatische gebeurtenissen. Die zorgen vaak voor ernstige en blijvende psychosomatische klachten, omdat het brein niet weet hoe het dit moet verwerken. Het is erg belangrijk om trauma’s bij kinderen tijdig aan te pakken. Zo niet, kunnen die problemen voor de rest van zijn of haar blijven spelen en de ontwikkeling grondig verstoren. Ook jongeren die met trauma’s kampen zijn gebaat bij EMDR. Overigens kan EMDR-therapie ook ingeschakeld worden bij andere of complexere problematieken. Weet je niet of EMDR voor jouw kind van nut kan zijn? Onze experts helpen je graag om de ideale behandelingswijze voor je kind te bepalen.

Voor al uw vragen kunt u ons bereiken door op de onderstaande knop te klikken.

| Meld je snel aan

Denk je dat jouw kind baat kan hebben bij EMDR-therapie? Meld je dan snel aan bij onze praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie. Samen bekijken we dan hoe we jouw kind het beste kunnen helpen. We proberen steeds om de ouders of opvoeders zoveel mogelijk bij de therapie te betrekken. Het is namelijk erg belangrijk dat het kind in een gezonde en veilige omgeving opgroeit. Bel ons via 06 – 86 62 72 75 of 06 – 30 14 96 43 of stuur een e-mail naar info@ppzevenaar.nl. Neem ook zeker alvast een kijkje naar onze reglementen.

Psychologie en Psychotherapie Zevenaar