Kinderpsycholoog bij ADHD

Onze kinderpsycholoog biedt begeleiding aan voor kinderen met ADHD. PPZ Kind & Jeugd uit Zevenaar helpt kinderen en jongeren met uiteenlopende problemen. Wij hebben een grote expertise op gebied van ADHD en stellen steeds een behandeling op maat op, waarbij we ook de ouders betrekken. Heeft een van jouw kinderen ADHD en zoek je een goede kinderpsycholoog? Dan staan wij voor je klaar.

| Het belang van een goede kinderpsycholoog bij ADHD

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) is een aandachts- en concentratiestoornis die zowel bij kinderen als volwassenen voorkomt. Veel mensen hebben een stereotiep beeld van ADHD als “gewoon een beetje druk zijn”. Dit beeld is echter niet correct. Ten eerste heeft ADHD veel meer symptomen dan enkel hyperactief zijn. Daarnaast is er een groot aantal kinderen met ADHD dat helemaal geen last heeft van hyperactiviteit en juist eerder dromerig zijn. Deze onoplettende vorm van ADHD (ook wel ADD genoemd) komt vooral voor bij meisjes. Hierdoor wordt ADHD bij meisjes vaak niet opgemerkt, hoewel zij hier ook erg onder kunnen lijden. ADHD heeft namelijk een enorme impact op je zelfwaarde en je sociale leven. Daarnaast kan ADHD ervoor zorgen dat je kind moeite heeft met opletten op school en gaat ADHD vaak gepaard met leerproblemen als dyslexie en dyscalculie. Het is dus enorm belangrijk om tijdig een diagnose te stellen en je kind de juiste handvatten te geven om hiermee om te gaan. Onze ervaren kinderpsycholoog begeleidt je kind graag op deze weg.

| Onze aanpak bij ADHD

Na de diagnose van ADHD blijven er vaak nog heel wat vragen over. Wat betekent dit precies voor jouw kind en je gezin? Hoe gaan jullie hier het best mee om? Onze kinderpsycholoog begeleidt je kind en bij uitbreiding het volledige gezin bij alle moeilijkheden die komen kijken bij ADHD. Samen brengen we meer structuur in de omgeving van het kind zodat hij op zij op een goede manier kan functioneren. Kinderen met ADHD krijgen vaak veel negatieve commentaar omdat ze anders zijn dan de norm. Dit leidt soms tot een laag zelfbeeld en ongelukkige gevoelens. Dit pakken we aan door middel van speciale psychotherapie voor kinderen. Aangezien ieder kind met ADHD verschillend is, zorgt onze kinderpsycholoog steeds voor een aanpak op maat.

Voor al uw vragen kunt u ons bereiken door op de onderstaande knop te klikken.

| Maak een afspraak bij onze specialisten

ADHD brengt vele moeilijkheden met zich mee, maar kent ook vele positieve kanten. Met onze hulp leert jouw kind om zijn of haar ADHD als een troef te zien. Is bij jouw kind onlangs ADHD vastgesteld en ben je op zoek naar een goede kinderpsycholoog om hem of haar hierbij te helpen? Dan staan onze psychologen uit Zevenaar voor je klaar. Je bereikt ons via info@ppzevenaar.nl of door te bellen naar 06 – 86 62 72 75 of 06 – 30 14 96 43. Wij bieden ook begeleiding aan voor ADHD bij jongvolwassenen.

Psychologie en Psychotherapie Zevenaar