Jeugdpsycholoog bij ADHD

Een goede jeugdpsycholoog inschakelen voor een jongere met ADHD is enorm belangrijk. De specialisten van PPZ Kind & Jeugd uit Zevenaar staan voor je klaar. Onze jeugdpsycholoog heeft al veel ervaring met het begeleiden van jongeren met ADHD en zorgt steeds voor een behandeling op maat.

| Onze jeugdpsycholoog begeleidt jongeren met ADHD

ADHD of Attention Deficit Hyperactivity Disorder is een concentratiestoornis die een grote invloed heeft op verschillende aspecten van je leven. Naar schatting heeft zo’n 7% van de wereldbevolking deze stoornis. Wanneer je informatie opzoekt over ADHD, vind je doorgaans voornamelijk bronnen over ADHD bij jonge kinderen. Helaas verdwijnt ADHD niet op magische wijze wanneer je ouder wordt, en dus hebben ook jongeren en volwassenen met ADHD nood aan gepaste begeleiding. Onze jeugdpsycholoog ondersteunt jongeren met ADHD met een traject op maat. Wij helpen pubers met ADHD om zich goed in hun vel te voelen en beter te functioneren, bijvoorbeeld met de hulp van psychotherapie.

| ADHD bij jongeren: de moeilijkheden

De kenmerken van ADHD bij jonge kinderen en ADHD bij jongeren zijn niet fundamenteel verschillend, maar de puberteit brengt enkele extra uitdagingen met zich mee. Zo is een typisch kenmerk van ADHD impulsiviteit. Pubers zijn over het algemeen al vaak roekelozer en meer rebels, maar bij jongeren met ADHD is dit nog harder aanwezig, waardoor ze in lastige of zelfs ronduit gevaarlijke situaties kunnen belanden. Zo zijn jongeren met ADHD bijvoorbeeld meer geneigd om te experimenteren met drugs of alcohol. Daarnaast hebben jongeren met ADHD vaak een laag zelfbeeld ten gevolge van de negatieve commentaar die ze vaak ontvangen omwille van hun ADHD-gedrag. Dit maakt hen kwetsbaarder voor mentale problemen en kan eveneens leiden tot probleemgedrag. Het is dus heel belangrijk om jongeren met ADHD de juiste begeleiding te bieden, bijvoorbeeld door een jeugdpsycholoog te consulteren.

Voor al uw vragen kunt u ons bereiken door op de onderstaande knop te klikken.

| Zet de stap naar verbetering

Heb jij thuis een puber met ADHD rondlopen en ben je op zoek naar een jeugdpsycholoog die gepaste begeleiding kan bieden? Onze psychologen uit Zevenaar staan voor je klaar. Op basis van een intakegesprek bepalen wij welke behandeling het meest geschikt is. Wij betrekken de ouders ook steeds zoveel mogelijk bij de behandeling, om de cirkel rond te maken. Maak snel een afspraak bij onze jeugdpsycholoog voor begeleiding omtrent ADHD door een e-mail te sturen naar info@ppzevenaar.nl of door te bellen naar 06 – 86 62 72 75 of 06 – 30 14 96 43.

Psychologie en Psychotherapie Zevenaar